Reklamespot_img
tirsdag, april 30, 2024
HomeIkke-kategoriseretVirksomhedssskatteordningen

Guide

spot_img

Virksomhedssskatteordningen

Virksomhedsskatteordningen (VSO) gør det muligt for personligt ejede virksomheder som interessentskaber, enkeltmandsvirksomheder og kommanditselskaber, at spare op i virksomheden.


Det er tilladt at investere lagerbeskattede produkter, dvs. bl.a. ETF´er er tilladt, samt lagerbeskattede danske investeringsforeninger. Det vil sige, at både aktie- og obligationsbaserede lagerbeskattede ETF´er og investeringsforeninger er tilladt. Det ikke et krav, at de akkumulerende, det vigtige er, at de er lagerbeskattede og beskattes so investeringsselskaber i henhold til aktiebeskatningslovens §19. Stort set alle UCITS ETF´er beskattes som investeringsselskaber.

Du kan finde relevante indeksfonde og ETF´er til VSO på indeksinvest fondslisten ved at vælge lagerskattede fonde, eller blot vælge “Værksomhedsskatteordning” i menuen, så vises kun de fonde, som er godkend til Virksomedsskatteordningen”. Du kan herefter filtrere videre, hvis du fx kun ønsker akkumulerende fonde.

Virksomhedsskatteordningen (VSO) er en frivillig ordning. En af fordelene ved at investere i virksomhedsordningen er, at skatten kan udjævnes over tid, hvis indkomsten er svingende. Du kan altså lade pengene stå i virksomheden og hæve, når det passer bedst og er skattemæssigt optimalt. Når du investerer i virksomhedskattesordningen, bliver afkastet beskattet med 22 procent, som er lavere end den løbende skat, der betales i frie midler.

Når du investerer midler gennem virksomhedsskatteordningen, skal afkastet (kursstigningen) medregnes i virksomhedens overskud. Tilsvarende vil du kunne fratrække et kurstab i virksomhedens overskud. Afkastet beskattes på samme måde som virksomhedens overskud.

Der er ikke automatisk indberetning til SKAT, og du skal selv huske at medtage oplysningerne på selskabets selvangivelse.

Finansforum nyhedsbrev, bliv opdateret

ETF´er og indeksfonde i stor vækst i Europa

Væksten i passive fonde og ETF har taget stort...

BlackRock lancerer global rumfart & forsvars iShares ETF

De geopolitiske spændinger, bl.a. krigen i Ukraine og Israel-Hamas...

Passive fonde og ETF´er sikrer fortsat nettoflow til bæredygtige fonde i Europa

Det europæiske investeringsmarked var i 2023 generelt påvirket af...

Passive aktiefonde populære hos private med nettoflow på over 2 mia. kr. i 2023

Også i 2023 har de passivt forvaltede aktieindeks...

Forhøjelse af indskud på Aktiesparekontoen 2024

Folketinget har i forbindelse med Finanslovsaftalen vedtaget LOV nr...

Global X lancerer ultrakort ETF på amerikanske statsobligationer

Global X Funds 1-3 Month T-Bill UCITS ETF (CLIP)...