Guide

Bankinvest lancerer svanemærket indeksfond med danske aktier

Bankinvest lancerer svanemærket indeksfond med danske aktier, som er Bankinvests tredje svanemærkede fond. Fonden hedder “Danske Aktier Indeks Bæredygtig”, og er et supplement til Bankinvests tre aktivt forvaltede fonde med danske aktier. Bankinvest har haft særlig stor succes med salget i den bæredygtige fond med globale aktier, hvor formuen er tæt på 5½ mia. kr.

Den nye fond kommer både som udbyttebetalende og akkumulerende klasse, og tegningsperioden løber fra den 25. marts til og med den 12. april.

De løbende omkostninger er 0,45 pct., og er således i den dyrere ende i kategorien med passive fonde i danske aktier, ifølge indeksinvest fondslisten, hvor fx Nordnet Indeksfond Danmark koster 0,20 pct., Sparindex OMX C25 0,30 pct., og Danske Invest Danmark Indeks 0,28.

Indekset som afdelingen følger er OMX Copenhagen Cap, men fonden forventes at afvige fra indekset, da porteføljen sammensættes således, at afdelingens investeringer forventes at bidrage positivt til den bæredygtige udvikling, og der også tages hensyn til Svanemærket kriterierne. Hvilke selskaber i indekset, der ikke indgår i afdelingens investeringer, er endnu ikke offentliggjort.

Central investorinformtion for afdelingen kan ses her og tegningsprospekt og øvrig information fra Bankinvest kan ses på dette link.