Stigende antal danske indeksfonde og faldende omkostninger

Antallet af danske indeksfonde er vokser meget og flere foreninger udbyder indeksfonde. Tre af fondene er bæredygtige ifølge EU´s nye disclosure forordning (art. 9), mens der er 2 ESG-fonde (art. 8). Det er muligt at søge i listen sammen med ETF´er på positivlisen på indeksinvest.dk/indeksfonde.

Investorerne kan nu vælge mellem 60 indeksfonde, som kan handles i danske kroner, og der er kommet væsentligt flere de seneste år. Nordnet har i sommeren 2020 lanceret fire nye indeksfonde i samarbejde med J.P. Morgan, som kan handles kurtagefrit på Nordnet. Sydinvest har i 2020 lanceret en indeksfond med globale aktier, så Sydinvest nu har i alt to. Sparindex har i januar 2021 lanceret 2 nye bæredygtige fonde, samt omdannet en etik-fond, så i alt 3 fonde nu følger bæredygtige klimaindeks, som også er Svanemærkede og bæredygtige ifølge EU´s disclosure forordning (art. 9). To indeksfonde fra Bankinvest og Sydinvest er ESG-indeksfonde (art. 8). Norske Storebrand har 2 indeksfonde noteret i DKK på Investeringsforeningsbørsen, som også er blandt de billigste på listen. Danske Invest har i november 2020 omdannet tre aktivt forvaltede fonde med USA aktier til passivt forvaltede fonde og sænket omkostningerne markant. Danske Invest har også to valutaafdækkede indeksfonde, som begge er akkumulerende med hhv. globale og USA aktier.

Danske Invest og Sparindex har flest indeksfonde og er også de største udbydere, mens Bankinvest er 3. største udbyder med kun en enkelt fond lanceret i 2019, og som nu har en formue på over 5,3 mia. kr. Danske Invest og Sparindex har også sænket priserne i indeksfondene i 2020, og de gns. omkostninger i indeksfondene er nu under 1/3 i forhold til de aktivt forvaltede fonde.


Seneste nyheder

Stor stigning i private investorers aktiehandel i USA efter Corona

Ifølge data fra Bloomberg Intellience så er private investorers andel af aktiehandlen i USA nu steget til over 20...
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img