Vand spåes som det næste store ETF-tema

Flere ETF-udbydere spår at vand bliver næste store tema indenfor tematiske investeringer. WHO anslår, at halvdelen af verdens befolkning i 2025 vil leve i områder med udfordringer i vandforsyningen. Det skriver Financial Times.

Mere end 90 pct. af de europæiske ETF-udbydere har i en Cerulli undersøgelse svaret, at teknologi indenfor vandforsyning vil være et område, som efterspørges af investorerne indenfor 12-24 måneder. Vand er det tema, som ETF-udbyderne tror, at der er størst efterspørgsel efter fremadrettet efterfulgt af solenergi, som 65 vurderer, at der vil komme stigende efterspørgsel indenfor. Analysen er lavet på basis af svar fra de 37 af Europas største ETF-udbydere.

Ifølge Morningstar tiltrak tematiske investeringer 9,5 mia. Euro i nyinvesteringer i ETF´er i 2020. Det betyder, at formuen i de tematiske fonde steg til i ialt 22,7 mia. EUR.

Fonde med investeringer i vand-teknologi havde dog markant lavere afkast end flere af de øvrige fonde med investeringer i bæredygtig teknologi. Det skyldes, at mange af selskaberne i porteføljen er forsyningsselskaber og ikke selskaber, som kan fremme ny teknologi med bedre vandforsyning. L&G har derfor lanceret LGIM Clean Water UCITS ETF (GLUG) i juli 2019, som har 42 mio. USD i formue i januar 2021, og som har større fokus på selskaber indenfor teknologi og digitale løsninger.

L&G skriver, at investorer i LGIM Clean Water UCITS ETF bør have en tidshorisont på mindst 5 år investeringerne.

Seneste nyheder

Amundi indgår drøftelser om overtagelse af Lyxor

Amundi og SocGen er 7. april blevet enige om at indgå i realiatetsforhandlinger om at Amundi Lyxor for 825...
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img