Amundi indgår drøftelser om overtagelse af Lyxor

Amundi og SocGen er 7. april blevet enige om at indgå i realiatetsforhandlinger om at Amundi Lyxor for 825 mio. Euro, se pressemeddelse fra SocGen. Amundi er Europas største kapitalforvalter, mens Lyxor er Europas 3. største ETF-udbyder med 77 mia. mia. Euro under forvaltning, og Lyxor har været særligt interessant for Amundi pga. den store ETF-formue. Med overtagelsen bliver der en ny samlet ETF-forvaltning på 142 mia. Euro, skriver ETFstream. Dermed kommer Amundi op på 2. pladsen foran DWS (som udbyder Xtrackers), mens BlackRock med iShares stadig er klar nr. 1 i Europa med en markedsandel på 43,6 pct. Men der vil komme større konkurrence mellem Amundi og DWS.

Yves Perrier, den afgående topchef i Amundi, siger at Lyxor´s ETF aktiver klart har været afgørende for overtagelsen, samt at købet også vil cementere Paris´ position som ny europæisk finanshovedstad efter Brexit.

Med overtagelsen vil der være et stort produktoverlap, som giver mulighed for større stordriftsfordele og omkostningsreduktioner. Athanasios Psarofagis, ETF analytiker ved Bloomberg Intelligence, forudser et stort antal fondslukninger og fusioner. Amundi og Lyxor har i alt tilsammen 17 pct. af alle europæiske ESG aktiver, samt en signifikant stor koncentration af de europæiske syntetiske ETF´er (tilsammen næsten 50 pct.).Investeringsguides